Saturday, March 17, 2012

Important Announcement

Hello people,


It is very sad to announce this, but we are currently CLOSE and will not taking orders starting from 18 March until prior notice. I am taking a break since new semester is up. Thank you for your support towards Relahado. CHEERS !


- FL of Relahado.

Declosette

Salam kaki shopping,

Anda sukakan surprise? Free gift? Discount? Declosette adalah yang terbaik untuk anda. Menurut ownernya iaitu Fara, mereka akan mengadakan sale pada setiap hujung bulan buat semua customer mereka. Manakala, customer yang mendaftar untuk menjadi ahli pula akan menikmati kelebihan utama seperti 
  1. Discount
  2. Voucher on special day/birthday
  3. Free Gift on special day/birthday
  4. Declosette sponsor untuk member's giveaway / contest 




Excited sangat cerita pasal bendealah ni..lupa pula untuk introduce barang-barang yang dijual di blogshop ini. Menurut Fara, mereka menjual barangan import dengan harga terendah. Serendah RM25 tau. Meh tengok apa yang Declosette jual..banyak gila!




Nampak tak? Daripada maxi dress kepada telekung kepada purse kepada kain saree. Pokok pangkalnya mereka ni jual semua benda yang boleh dijual. Menurut Fara, moto perniagaan mereka adalah  "Untung boleh dicari, tapi kalau customer lari, susah nak diganti, customer adalah keutamaan kami, bukannye untung sekodi " Wah kelas gituu.

Lawati Declosette di :

Facebook Fanpage : https://www.facebook.com/pages/De-Closette/161304320650392
Blog : http://www.declosette.blogspot.com/

D'Fabulouz

Salam gadis-gadisku,

Makan cili api tiada gentar, 
Sambil tengok tv dan bergelak ketawe,
Kalau nak beli shawl tak payah ke Jalan Tar, 
Boleh beli secara online di D'Fabulouz je.

Wah wah over tau dah berpantun sekarang. Azlin dari D'Fabulouz ingin menawarkan anda berapa pilihan hijab yang mereka ada. Mungkin sekarang ni tengah bulan, jadi sempit sikit untuk berbelanja. Namun tidak apa! Dah dapat gaji nanti boleh usha-usha balik tau koleksi yang ditawarkan di D'Fabulouz. 

Menurut Azlin, koleksi mereka terdiri daripada shawl, hijab dan inner neck. Setiap satu koleksi tu ada pelbagai pilihan warna. So kalau adik beradik ko ada 8.. kebetulan birthday dorang serentak.. ko belikanlah setiap sorang tu warna lain-lain. 

You all kan suka discount kan. Kalau nak discount, you all kena apply membership dulu. Hanya RM10 for lifetime membership tau. Setiap kali beli kat D'Fabulouz, you all dapat discount 20%. *Pergi amek calculator & kira sekarang*





Gambar diatas merupakan sebahagian koleksi yang terdapat di D'Fabulouz. Kebanyakannya sangat sesuai untuk casual wear.

Tapi yang paling best adalah, untuk setiap item yang you all beli, RM1 akan dikumpulkan dalam Fabulouz Fund untuk didermakan kepada rumah anak-anak yatim terpilih di sekitar Selangor. Bershopping sambil beramal gitu. Lawati Azlin di D'Fabulouz di :

Blog : http://www.dfabulouz.com/

Premium Beautiful by Waney Zainuddin

Salam para beautiful women,

Bila bercakap tentang korset, pasti yang terdetik dalam minda kalian adalah Premium Beautiful. Orang kata, pakai korset ni boleh jadi kurus. Betul ke Waney Zainuddin? Ada baiknya kita bertanya kepada consultant/pengedar Premium Beautiful yang sah ni. Ecewah ayat dah standard-standard wartawan :p

Menurut Waney Zainuddin, pemakaian korset bukan sahaja dapat menguruskan badan, malah dapat membentuk & mengekalkan kontur bentuk badan secara fizikal serta meningkatkan keharmonian rumah tangga. Korset ini dicipta 70% untuk tujuan kesihatan & 30% untuk kecantikan.

Premium Beautiful sudah 20 tahun berada dalam pasaran, selain mendapat pengiktirafan daripada SUPERBRAND Malaysia, ia juga mempunyai warranty seumur hidup (free service jika koyak, butang tercabut etc). Kelainan korset ini daripada korset-korset lain adalah ia mempunyai teknology Far Infrared Rays (FIR) yang mana anda boleh baca sendiri kelebihannya di blog Waney Zainuddin. Too long to be listed here!



Full set korset ini dibahagi kepada 3 bahagian iaitu : Long bra, Waist Nipper & Waist Girdle


Korset ini sesuai untuk mereka yang :
  1. Ingin menurunkan berat badan
  2. Ibu-ibu yang baru melahirkan dan yang sedang berpantang
  3. Bakal pengantin yang mahu kelihatan anggun di hari perkahwinan
  4. Masalah tulang belakang
  5. Masalah sukar hamil, keputihan, senggugut, haid tidak teratur
  6. Terlampau kurus tetapi mengidamkan bentuk badan yang menarik
Testimoni pelanggan Premium Beautiful by Waney Zainuddin :




Siti Rohana : Before 98kg, after 55kg. Beliau memakai PB 8jam setiap hari.


 
Maisarah : Perut tidak lagi menggeleber selepas 8 hari berpantang.


 Salha Zain : Berjaya mendapat bentuk badan yang cantik selepas melahirkan anak.


FREE demo & consultation. Anda boleh mencuba dahulu kemudian decide mahu beli atau tidak. Anda juga boleh menjemput Waney Zainuddin untuk datang ke office untuk group demo & consultation. Bagi customer yang jauh, delivery akan dilalukan melalui poslaju. Sila lawati Premium Beautiful By Waney Zainuddin di :




Note : Sebarang produk berunsur elemen kesihatan adalah sama sekali tidak berkaitan dengan saya, sebagai pelajar perubatan. Sebarang transaksi adalah 100% dibawah kerelaan pembeli. Diharapkan tidak ada yang bertanya dengan saya tentang keberkesanan sesuatu produk. Saya hanya bertindak sebagai pengiklan sahaja. Terima kasih cheers!

Friday, March 16, 2012

Inspirasi Sihat & Cantik

Salam health conscious sekalian,

Pasti ada di antara kalian yang sudah lali dengan blogshop yang balik-balik jual benda yang sama. Tidak perlu risau wahai pembaca sekalian, kali ini kami membawakan sesuatu yang berlainan. Bagi health-conscious sekalian, mungkin anda adalah manusia yang paling terhibur pabila membaca entry ini.

Kali ini, kami membawakan Rina, pengedar sah untuk produk kesihatan AVAIL. Avail mempunyai 6 jenis produk kesihatan yang terdiri daripada :
  1. Green Fit
  2. I-food
  3. I-kids
  4. Woman Lobata
  5. Propolis
  6. Tuala Wanita Berherba (FC Bio Sanitary Pad)
Mesti macam blur-blur kan bila baca nama-nama produk ni. Except yang no 6 tu, kalau tuala wanita pon taktau,  please cut your artery and die immediately. Alamak terserius pula, mungkin Rina mahu explain further about your product kerana FL sudah menjadi emo dek kerana tuala wanita.



 Green Fit : Khas untuk kes sembelit, buasir, detox dan membantu menurunkan berat badan.

 I - Food : Makanan kesihatan organik sesuai untuk yang sedang berdiet, warga emas, post-operation, pregnant mother, penyakit seperti kencing manis dan untuk kecantikan kulit.

I-Kids : Untuk kecerdasan minda, antibodi serta mencantikkan kulit.


Propolis : Kandungan tinggi flavanoid untuk meransang pembentukan antibiotik semulajadi & meningkatkan imuniti.

Women Lobata : Khas untuk kecantikan & kesihatan wanita seperti menganjalkan payudara, punggung menambahkan cecair vagina, melambatkan menopause.


FC Bio-sanitary Pad : 100% kapas mengandungi herba yang merawat keputihan, senggugut mencegah kegatalan dan kepanasan semasa haid.

Terima kasih Rina untuk penjelasan yang begitu crystal clear. For more information, sila lawati Inspirasi Sihat & Cantik di :



Note : Sebarang produk berunsur elemen kesihatan adalah sama sekali tidak berkaitan dengan saya, sebagai pelajar perubatan. Sebarang transaksi adalah 100% dibawah kerelaan pembeli. Diharapkan tidak ada yang bertanya dengan saya tentang keberkesanan sesuatu produk. Saya hanya bertindak sebagai pengiklan sahaja. Terima kasih cheers!